Tilmeld her / sign up here

Det er med stor fornøjelse at RIKO for tredje gang inviterer til paneldebatmøde denne gang med fokus på Libyen.

I 2011 blev Libyens diktator Muammar al-Gaddafi taget af magten af nationale oprørsgrupper støttet bl.a. militærstyrker fra USA og andre vestlige lande. Dette blev internationalt udråbt som en success for landet og stor sejr for demokratiet.
I dag, tre år efter Gaddafis fald, kalder flere politikere og kritikere i Danmark den militære intervention i Libyen for en stor fejl. Den 30. juli 2014 skriver Information således: “Godt tre år efter missionen er Libyen et land i kaos, regeringen er opløst, den internationale lufthavn ligger i ruiner, militser ligger i åben krig i såvel Tripoli som Benghazis gader med civile tab til følge, og siden lørdag har en række vestlige lande med USA i spidsen evakueret diplomater og anbefalet deres borgere at forlade landet.”http://www.information.dk/504932
RIKO spørger derfor: “Hvad blev der af den militære success, hvorfor er Libyen et land i kaos i dag, og er der håb for en fredelig fremtiden?”

RIKO (RIKO – Rådet for International Konfliktløsning) er en uafhængig tænke-tank som har til formål at starte en offentlig debat omkring Danmarks rolle i international konflikter. Vi sætter spørgsmåltegn ved den stigende tendens til at bruge vold for at løse konflikter og sætter fokus på fredelige alternativer igennem fredsopbygning og fredsskabende processer. Vi vil derfor gerne byde jer alle velkommen til en eftermiddag, hvor alternative løsninger til vold vil blive præsenteret og diskuteret.

Paneldebatmødet vil fokusere på følgende punkter:
– Hvordan er situationen opstået?
– Hvordan ser situationen ud i dag?
– Hvilke knapper skal trykkes på for at komme ud af dette kaos på en ikke-voldelig måde?
– Hvilke muligheder er der for at forebygge yderligere vold?
– Hvilke muligheder er der for at styrke konstruktive kræfter i landet?
– Hvordan ser fremtiden ud?

Til at diskutere disse spørgsmål har vi inviteret tre (evt. fire) paneldeltagere, som alle har stor kendskab til de dynamikker og dilemmaer, som Libyen og dets befolkning står overfor i dag. Navnene på paneldeltagerne vil blive annonceret snart.

Vi glæder os til at se jer til en spændende eftermiddag i Libyens tegn.
– Der vil blive serveret kaffe/te og sandwich i løbet af arrangementet.

Tilmeld her / sign up here