RIKO Rådet for International Konfliktløsning afholder film- og debataften d.10. marts kl.17 – 19.30. Filmen “The man who saved the world” fremvises, med efterfølgende dialog med udenrigsminister Martin Lidegaard.

Trailer:
Om filmen:

THE MAN WHO SAVED THE WORLD fortæller den gribende og virkelige historie om den russiske officer, Stanislav Petrov, som den 26. september, 1983, afværgede en altødelæggende atomkrig mellem USA og USSR. Filmen blev vist på filmfestivalen CPH:DOX i November og modtog en flot anerkendelse i dagspressen samt fra sit publikum.

Temaet:

Med Vestens anspændte forhold til Rusland og udfordringerne i Mellemøsten, er filmen yderst aktuel og vedkommende i dag. Udenrigsminister Martin†Lidegaard†vil efter visningen være hovedaktør i en udenrigspolitisk debat og dialog med publikum. Kan det ske igen? Hvad stiller vi op overfor Putins Rusland? Skal vi være høge eller duer? Skal de nye generationer til igen at leve med en atomtrussel? Eller kan vi bruge erfaringerne fra 80’erne og inspirationen fra ansvarlige verdensborgere som Stanislav Petrov?


Arrangementerne vil koste 70 DKK per person, og tilmelding skal ske på event@riko.nu senest d.24/2 kl.12. Skriv “The Man Who Saved The World” i emnefeltet, og dit navn i emailen, så er du tilmeldt.

Se mere om filmen her: SoundVenue