Ifølge tre amerikanske terrorforskere, der udtaler sig til Information,  nægter vestlige regeringer at acceptere, at det fremsatte billede af en terrorist ikke stemmer overens med virkeligheden. De påpeger, at undertrykkelse i Mellemøsten og hyklerisk vestlig politik skaber motivation og bred legitimation for terror.

“De ser, hvordan vi i Vesten støtter adskillige autoritære regimer – som de ofte selv er flygtet fra – når det passer os, accepterer FN-stridig israelsk ekspansionspolitik over for palæstinenserne, og samtidig prædiker moral, demokrati og menneskerettigheder. Det skaber en følelse af ydmygelse, afmagt, såret stolthed og voldsom vrede, og den vrede, der ikke kan indpasses i de vestlige offentligheder, skaber baggrunden for radikalisering og efterfølgende vold,” siger Austin T. Turk, professor i sociologi ved University of California og forfatter til Sociology of Terrorism.