Onsdag d. 10. februar kl. 19.00-20.30, Møderiet, Fælledvej 12, 2200 København N

“Deniz Serincis bog “Terrorens Kalifat: Et indblik i Islamisk Stat” er en god, læseværdig samling af facts og overblik om begivenhederne i regionen. Den gør os klogere på de mange konflikter” – Mogens Lykketoft, Formand for FN’s Generalforsamling.

RIKO er stolt af at kunne invitere til et indsigtsvækkende foredrag, som vil give dig et indblik i Islamisk Stat. Foredragsholder Deniz Serinci har flere gange rejst i Nordirak og Syrien, hvor han har interviewet overlevende fra Islamisk Stats massakrer og fordri­velser. Sammen med disse interview vil han give han en grundig analyse af det, vi i dag ved om Islamisk Stat. Foredraget går bag om kulisserne hos Islamisk Stat, om dens opståen, udvikling, organisationens stærke mediebrug, dens store tilslutning og om verdenssamfundets – herunder Danmarks – indsats med gruppen.

Foredraget vil lægge op til en spændende diskussion om Danmarks rolle i Nordirak og Syrien – kan vi bekæmpe Islamisk Stat ved at sende soldater på jorden i Syrien? Har den massive internationale bombekampagne hjulpet? Formanden for RIKO, Jørn Boye Nielsen, vil være ordstyrer til arrangementet.

FOREDRAGSRÆKKE

Foredraget er det første i en række af 3 foredrag om internationale konflikter, som alle vil ligge en onsdag i februar:

  • Onsdag d. 10. februar: “Terrorens Kalifat: Et indblik i Islamisk Stat” v. Deniz Serinci og ordstyrer Jørn Boye Nielsen (RIKO)
  • Onsdag d. 17. februar: “Libyen 5 år efter” v. Ahlam Chemlali og ordstyrer Rasmus Boserup (DIIS)
  • Onsdag d. 24. februar: “Hvad sker der i Tyrkiet?” v. Hetav Rojan og ordstyrer Mathias Findalen. 

PRAKTISK INFO

HVORNÅR: Onsdag d. 10. februar kl. 19.00-20.30

HVOR: Møderiet ved Mellemfolkelig Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N 

Det koster 75 kr. at deltage. Beløbet skal betales enten over mobilepay til 53803344 (til Annette Stubkjær) eller RIKOs konto, reg.: 5301 kontonr.: 0409778. Skriv “Islamisk Stat” i tekstfeltet.