Onsdag d. 17. februar kl. 19.00-20.30, Lokale U21, Fælledvej 12 

Kaos, splittelse og anarki. Rivaliserende militser og IS på fremmarch. Migrantstrømninger og flygtningekrise samt en befolkning, hvor op mod 40% er i akut behov for humanitær hjælp. Mængden af tortur, henrettelser og kidnapninger er eskaleret, og FN advarer om krigsforbrydelser – Det er, ifølge Ahlam Chemlali, Libyen 5 år efter oprørets begyndelse.

RIKO er stolte af at kunne invitere jer til det andet foredrag i foredragsrækken om international konflikter. Denne gang vil foredraget byde på et spændende indblik situationen i Libyen på 5-års dagen for det libyske oprør.

Ahlam Chemlali er Programleder ved DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur – og RIKO-rådsmedlem. Hun vil fortælle om Libyen, som i 2011 dominerede den politiske debat og sendte danske tropper i krig. Det er ikke meget, vi hører om Libyen i dag, men i sidste uge hørte vi, at Libyen har fået en ny samlingsregering. Kan det forene landet? Hvilke udfordringer får den nye regering?

Og hvad gik der egentlig galt i Libyen? Hvilken effekt fik den militære intervention på Libyen og regionen efter Gaddafi? Hvem har den reelle magt?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Ahlam Chemlali vil diskutere d. 17. februar. Hun vil få selskab af Rasmus Boserup (forsker fra DIIS), som vil være ordstyrer for aftenens interessante foredrag og diskussion.

Ahlam Chemlali er programleder i DIGNITY og har været på flere missioner i Libyen efter Gaddafis fald. Hun har publiceret flere artikler og rapporter om konflikten i Libyen og var bl.a. hovedforfatter til rapporten, der dokumenterede at systematisk tortur og grove menneskerettighedskrænkelser havde fundet sted i Libyen – interview med The Guardian:
http://www.theguardian.com/world/2014/nov/26/human-rights-abuses-libyans-mental-health-problems-report

FOREDRAGSRÆKKE

Foredraget er det andet i en række af 3 foredrag om internationale konflikter, som alle vil ligge en onsdag i februar:

  • Onsdag d. 10. februar: “Terrorens Kalifat: Et indblik i Islamisk Stat” v. Deniz Serinci og ordstyrer Jørn Boye Nielsen (RIKO)
  • Onsdag d. 17. februar: “Libyen 5 år efter” v. Ahlam Chemlali og ordstyrer Rasmus Boserup (DIIS)
  • Onsdag d. 24. februar: “Hvad sker der i Tyrkiet?” v. Hetav Rojan og ordstyrer Mathias Findalen. 

PRAKTISK INFO

HVORNÅR: Onsdag d. 17. februar kl. 19.00-20.30

HVOR: Lokale U21 ved Mellemfolkelig Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N 

Det koster 75 kr. at deltage. 

Beløbet skal betales enten over mobilepay til 53803344 (til Annette Stubkjær) eller RIKOs konto, reg.: 5301 kontonr.: 0409778. Skriv “Libyen” i tekstfeltet.

Når beløbet er betalt, vil dit navn blive skrevet på en liste, som vil ligge i døren til arrangementet. Du vil derfor ikke modtage en billet, men istedet blive krydset af i døren, når du ankommer.