RIKO vil gerne gøre reklame for et interessant arrangement om seksuel vold som strategisk krigsførelse. Arrangementet foregår d. 21/6 kl. 17:00-18:30 på Københavns Hovedbibliotek (Krystalgade 15, 1172) – og der er fri entré!

Krigsførelse har set en særdeles morbid udvikling gennem de seneste mange år, hvor voldtægt og seksuel krænkelse af primært kvinder og piger bliver brugt mere og mere strategisk. Eksempler stammer helt tilbage fra 2. verdenskrig, over krigene på Balkan, konflikten i Congo og i dag, Syrien. Dette emne er derfor højaktuelt. Seksuel vold og voldtægt bliver brugt som tortur og terror ikke blot for at ramme de kvinder og mænd, det går ud over, men ligeledes hele lokalsamfund.

Ahlam Chemlali, programleder hos DIGNITY og bestyrelsesmedlem i RIKO (Rådet for International Konfliktløsning), vil bruge eksempler fra egne erfaringer i felten og sætte fokus på de sundhedsmæssige og samfundsmæssige konsekvenser for ofrene, deres familier og samfundsstrukturen.

Arrangeret i samarbejde med Rådet for International Konfliktløsning (RIKO).