Blogindlæg til Civil Society Platform for Peacebuilding and Statebuilding (CSPPS) af Kristoffer Nilaus Tarp og Maria Stage, RIKO.

Link til det fulde blogindlæg:http://bit.ly/2Ch8238

Forebyggelse af voldelig konflikt i en konflikt-berørt verden kan ikke kun spare menneskeliv. Det er også et af de mest omkostningseffektive værktøjer for internationale interventioner. For at fremme fredelige virkemidler for at ende voldelig konflikt, organiserede Rådet for International Konfliktløsning (RIKO) for nylig en konference på Christiansborg om konfliktforebyggelse, udviklingsarbejde og dansk udenrigspolitik. Under konferencen, viste oppositionspartier interesse i at arbejde for et større dansk engagement i konfliktforebyggelse og fredsopbygning. De fleste af regerings ministrene kunne, ironisk nok, ikke deltage, da de besøgte virksomheder i den danske forsvarsindustri. Ikke desto mindre, så nævnes konfliktforebyggelse af den nuværende regering i udenrigs- og udviklingspolitiske strategier. Konfliktforebyggelse er dog ikke en høj prioritet i policy og praksis. Hvis størstedelen er enige om fordelene ved konfliktforebyggelse, hvorfor er det så ikke en højere prioritet for Danmark?

 

 

Foto: Creative Commons